آیا کابوس من قابل درمان است؟
ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 51 ساله )
سلام. از ازدواج یا قبل از آن یادم نیست بعضی شبها دچار کابوس می شوم یعنی خواب بد و ترسناک می بینم و ناله می کنم و دیگران(گاهی زن و فرزند و گاهی مادر و...) را بیدار می کنم آیا با دارو قابل درمان است؟ آدمی درونگرا هستم و با دیگران جوش نمیخورم و به تنهایی و خلوت گرایش دارم و روابط عمومی من با دیگران کم است. فکر و خیال و دغدغه های من گوناگون است. کابوس من گاهی با حیوان و غیره است مثلا دیشب با مار بزرگ داد زدم و بیدارم کردند. در کودکی یا نوجوانی خواب آدم بد را میدیدم و فرار می کردم. البته بعضی خوابهای خوب من پرواز است که خیلی لذت می برم و در خواب می گویم این دیگه خواب نیست واقعی است. در بیداری هم خیالی یا تخیلی فکر می کنم که همه چیز دارم و به آرامش کاذب می رسم. آیا کابوس من قابل درمان است؟! البته این ازدواج دوم من است ازدواج اول با یک فرزند 5سال زندگی ناموفق بود. از زن دوم هم با یک فرزند که باز آرزوی رهایی و نجات از او دارم. او را در حد زن جدا می خواهم یعنی زیر یک سقف و شریک زندگی نمی خواهم مثل دوره نامزدی ولی او راضی نشده است.حرف زیاد برای گفتن دارم. نظر شما چیست؟ آیا دوباره با شما درد و دل که تخلیه شوم شاید آرامش یابم؟!! سپاس از پاسخ شما
مشاور (خانم قربانی)
سلام و درود بر شما همراه گرامی سایت راسخون.
طبق گزارش تان کابوس های کنونی از گذشته و ادامه دار بوده است لذا باید علت ان را در گذشته جستجو کرد. کابوس شبانه ممکن است به دلیل یک حادثه واقعی آسیبزا برای فرد باشد که میتواند همان موقع یا با تاخیر به سراغ فرد بیاید. اموری که بر کابوسها میتواند اثرگذار باشد عبارتند از:
مستعد بودن ژنتیکی، مشکلات روانی مانند اختلال شخصیتی و یا اختلال در خواب، اضطراب. افسردگی و.. ،مرگ عزیزان، مصرف برخی داروها مانند فشار خون یا برخی داروهای پارکینسون، سوء مصرف مواد، الکل، سیگار و قطره، قطع داروهای ضد افسردگی و... . برای درمان این مشکل، لازم است ابتدا ریشه ان کشف شود و سپس درمان بر اساس ان صورت گیرد. اگر کابوس شبانه در فرد همراه با اختلال شدید و افسردگی باشد نیازمند درمان دارویی است اما حتی اگر همراه با اختلال نباشد درمان غیر دارویی نیز وجود دارد که شامل تکنیکهای رفتاری است و موضوعاتی مانند بهداشت خواب، رویا درمانی، شناخت درمانی را شامل میشود. تکنیکهای رفتاری نشان داده است ۷۰ درصد از افرادی که مبتلا به اختلال کابوس بینی هستند، درمان شده اند. این تکنیک ها عبارتند از :
ریلکسیشن پیش از خواب، این افراد آموزش میبینند تا افکار اضطرابزا را در طول روز بشناسند همچنین به این افراد آموزش ریلکسیشن داده میشود تا 20 دقیقه پیش از خواب انجام دهند و سپس به رختخواب بروند. در بهداشت خواب باید محل خوابیدن ثابت، آرام، بدون به هم ریختگی، دارای دمای مناسب، بدون نور و صدای زیاد باشد؛ در زمان خواب فرد در رختخواب کار دیگری جز خوابیدن انجام ندهد. ساعت خواب باید منظم باشد به شکلی که فرد یک ساعت مشخص خوابیده و بلند شود حتی اگر شب نیز دیر به خواب میرود فردا بر سر ساعت منظم قبلی بیدار شود همچنین پیش از خواب فرد تلاش کند افکار اضطراب زا را از خود دور کند که در این باره خوردن یک لیوان شیر، دوش گرفتن پرهیز از خوردن چای و قهوه، غذای چرب و سنگین در ریلکسیشن و خواب بدون کابوس موثر است. کاهش خواب طولانی پس از صبح نیز موثر خواهد بود. توصیه بنده به شما این است که به درمان خود امیدوار باشید و با مراجعه به روان درمانگر پیگیر درمان شوید. درمانگر با تحلیل رویای شما به راحتی میتواند ریشه این افکار پریشان را به سطح خوداگاه شما منتقل کند و اموزش دهد که بر انمسلط شوید و به مرور مشکل شما مرتفع گردد.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}